2021: #læredygtig – uddannelse til bæredygtig fremtid

Her kan du fra uge 42 hente, se eller gense keynotes og debatter fra Uddannelsesdebatten 2021. Download også slides fra de tre keynotes.

Gense torsdagens oplæg

Suna

Suna Christensen

Oplev Suna Christensens keynote: 'Se naturen som din ven' og lyt med, når samtalen om den bæredygtige skole fortsætter med skoleleder på Den grønne friskole Dorthe Junge og forfatter og debattør Geeti Amiri.
Se Sunas oplæg på Youtube
Jonas Andreasen

Jonas Andreasen Lysgaard

Jonas Andreasen Lysgaard tager afsæt i bogen 'Bæredygtighedens pædagogik', når han folder  begrebet 'bæredygtig udvikling' og gør os klogere på, hvorfor og hvordan bæredygtighed skal fylde i skolen.
Se oplægget med Jonas Andreasen
Suna Christensen i samtalesalon på Uddannelsesdenbatten

Hvad har bæredygtighed med skolen at gøre?

Geeti Amiri, Dorthe Junge og Suna Christensen sætter nye perspektiver på bæredygtig udvikling i grundskolen. Det handler fx om at røre ved verden, at handle innovativt i verden – og om at anerkende, at bæredygtig udvikling ikke står øverst på dagsordenen i alle børns hverdag.
Se debatten i samtalesalonen
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil på Uddannelsesdebatten

Pernille Rosenkrantz-Theil

”For eleverne, børnene og de unge, der starter forsøget på at løse de store klimaudfordringer i folkeskolen’. Hør hele Børne- og undervisningsministerens tale om bæredygtig udvikling i et uddannelsesperspektiv her.
Hør ministerens tale på Uddannelsesdebatten 2021

Gense fredagens oplæg

Phie og Anders

Phie Ambo og Anders Morgenthaler

I et keynote-interview med Anja Bo som moderator fortæller dokumentarisk Phie Ambo med udgangspunkt i flere af sine film om Den grønne friskile, som hun har været initiativtager til sammen med sin mad, tegner og forfatter, Anders Morgenthaler.
Se oplægget med Phie og Anders
Anders Blok

Anders Blok

Den bæredygtige stat er svaret! Det mener Anders Blok, der i et stærkt keynote gør op med både velfærdsstat og konkurrencestat. I den efterfølgende debat med klimaaktivist Mads Tudvad og politiker Jens Joel (S) ridser han positionerne  og perspektiver endnu tydligere op.
Se oplægget med Anders Blok