Hvad kan æstetiske processer i forhold til små børns trivsel

Æstetik, kunst og leg kan i skøn forening føre til trivsel hos de mindste i dagtilbud. Kom og oplev to LegeKunstnere, der deler ud af deres erfaringer - og få syv magiske kunstpædagogisk greb med på vejen

Dag

Torsdag

Tid

13.00-14.00

Sted

Flexika

Vært

LegeKunst

Format

Workshop, max 40 deltagere

OBS: max 40 deltagere.
I workshoppen skabes sanselige og intime oplevelser for små grupper. Vil du være sikker på at deltage, så kom i god tid.

Oplev sammen med forfatter og LegeKunstner Mette Hegnhøj og lektor og phd.-studerende Hanne Kusk, hvad æstetiske processer og skabende fællesskaber betyder for trivsel i dagtilbud.

På workshoppen åbner projektleder for LegeKunst Camilla Høg dørene til det kunstneriske værksted. Herefter deles gruppen op i to rum, hvor Hanne Kusk i det ene fortæller om sin aktionsforskning og de syv magiske kunstpædagogiske greb. Disse er udviklet med forfatter og LegeKunstner Mette Hegnhøj, som i det andet rum parallelt giver eksempler på, hvordan hun arbejder med børnebogsuniverser i praksis.

Workshoppen inviterer ind i et legende univers – og du får konkrete eksempler på, hvordan æstetik, kunst og leg i forening bidrager til små børns trivsel i dagtilbud.

For Børnekonventionen giver nemlig alle børn ret til kunst og leg – og det har betydning for trivsel. I den styrkede pædagogiske læreplan er legen også skrevet tydeligt frem og der lægges vægt på kultur, æstetik og fællesskab. Mulighederne for at gå på opdagelse, få fantasien og nye tanker i spil og at anvende kroppen til at skabe med er altså en vigtig del af små børns trivsel.

Alligevel er det ikke en selvfølge at børn i dagtilbud møder kunst i hverdagen. Det vil projekt LegeKunst, som du møder i denne workshop, gøre noget ved!

Med projektet LegeKunst får børnene nemlig en mulighed for at opleve en legende tilgang til kunst og kultur i skabende fællesskaber med kunstnere og pædagoger. Målet er, at alle børn skal have muligheden for at få de bedste dage og stortrives i deres dagtilbud. 

Vært: LegeKunst. 

Hvad er LegeKunst?

LegeKunst er et nationalt projekt, støttet af Nordea-fonden, som bringer de yngste børn (0-6 år) tættere på kunsten og kulturen. I projektet forsker vi i, hvad mødet med kunst, kultur og æstetiske processer i hverdagen betyder for børns leg, dannelse og trivsel. Læs mere om LegeKunst her: www.legekunst.nu

LegeKunst udspringer og ledes af Kulturprinsen – udviklingscenter for børne- og ungekultur: Læs mere om Kulturprinsen her: www.kulturprinsen.dk

 

Se flere sessioner fra Spor 3 her.