Giv os virkelighedsnær undervisning! 

Alinea+ og Epinion har spurgt 1.000 skoleelever om deres drømme og interesser for skolen og fremtiden i undersøgelsen Forstå. Viden. Hør resultaterne – og deltag i debatten om, hvordan skolen bevæger sig i den retning, eleverne drømmer om.

Dag

Torsdag

Tid

15.30-16.15

Sted

Flexika

Vært

Alinea+

Format

Oplæg, debat og spørgsmål fra deltagerne

  • I denne session får du først en kort præsentation af hovedresultaterne fra Alinea+ undersøgelsen Forstå.Viden. Her er 1.000 elever fra 0. til 10. klassetrin blevet spurgt om deres drømme og interesser for deres skolegang og det indhold, de bliver undervist i. Èt af hovedresultaterne er, at 43 % af grundskoleeleverne vil have mere virkelighedsnær undervisning.

Find undersøgelsen her.

Men hvordan åbner vi samfundet op for skolen og skolen op for samfundet? Det debatterer en række aktører, der alle er engageret i grundskolen.

I panelet sidder:

  • Simon Skov Fougt, lektor, DPU med speciale i virkelighedsnær undervisning,
  • Morten Schwarz Lausten, seniorkonsulent og teamleder i Røde Kors med ansvar for grundskolen og ungdomsuddannelser skoletjeneste,
  • Marie Holt Hermansen, DSE
  • Regitze Flannov, Formand Undervisningsudvalget, DLF
  • Jacob Mark, Børne- og undervisningsordfører, (SF)

Målet med debatten er at kortlægge, hvad der skal til for at skabe mere virkelighedsnær og motiverende undervisning. Og selvfølgelig at give inspiration til undervisningen.

Undervejs får publikum mulighed for at stille spørgsmål og komme med input.

Alinea+ har lavet undersøgelsen Forstå.Viden som en del af gratisportalen Forstå.dk.

Her kan du gratis finde digitalt baseret undervisningsmaterialer fra eksterne aktører, som NGO’er, virksomheder, kulturinstitutioner m.fl.

Moderator:

  • Christian Engel Brund, engagementchef i Alinea+ og ansvarlig for gratisportalen Forstå.dk og undersøgelsen Forstå.Viden.