Unge taler på Uddannelsesdebattens folkemøde 

Interesserer du dig for uddannelse og forholdet mellem læring, teknologi og dannelse? Har du et budskab om dét at være ung og under uddannelse, du ønsker at dele? Og har du lyst til at lære at skrive og holde taler, der overbeviser og bevæger?

Kvinde og robot

Så vil vi gerne give dig en plads på holdet, når talerskolen Røst kommer til Nørre Nissum for at lave taler-workshop på Uddannelsesdebatten 2024. 

På 24 timer lærer du at skrive og øve dig i at holde tale – og talen holder du for deltagerne på Uddannelsesdebatten, som favner meningsdannere, eksperter, ledere, undervisere og politikere fra hele Danmark, som alle er optaget af uddannelsesområdet.

Tal om det, der betyder noget …

Måske har du en mærkesag, du gerne vil gøre opmærksom på, eller en mere personlig historie om teknologi i din uddannelse eller tanker om forholdet mellem uddannelse, trivsel og læring, du gerne vil dele.

Måske vil du fortælle om dine personlige erfaringer med, hvordan teknologi, læring og dannelse har betydning for din uddannelse eller sætte skub i en forandring i samfundet, du gerne vil se. 

Uanset hvad, glæder vi os til at høre din stemme – og dit budskab på Uddannelsesdebattens faglige folkemøde, der i år handler om intelligent uddannelse. 

Røst-workshoppen har din ryg

Vi hjælper dig gennem hele processen med at skrive og holde en tale. Lige fra den første idé og det sproglige arbejde til dit kropssprog og den nervøsitet, der kan komme, når du skal tale foran andre.

Unge taler

Forløbet bliver intensivt, så du må forvente at skulle producere en tale på ret kort tid. Men selvfølgelig bliver der også tid til at lære hinanden at kende, nyde folkemødestemningen og deltage i nogle af Uddannelsesdebattens andre tilbud.

Martin Fehr Therkildsen fra talerskolen Røst er med jer fra ide til talen skal holdes. Han har arbejdet med at klæde unge på til at tage ordet siden 2016. Læs mere om Røst her

Christian Bremer Hansen, der til dagligt arbejder i VIA med at understøtte studerendes sociale aktiviteter, vil være praktisk tovholder under Uddannelsesdebatten. 

Du får et Røst-taler-bevis som dokumentation efter forløbet.

Workshop i højskolerammer

Du bliver indkvarteret på VIA Læreruddannelsen i Skolebyen Nørre Nissum, hvor du både skal overnatte og være med i workshoppen. Der er plads til 12-15 deltagere på holdet – og vi inviterer unge under uddannelse mellem 16 og 25 år til at deltage i taler-workshoppen.

Du kan forberede dig på at arbejde individuelt og sammen med resten af holdet. Du vil lære at skrive en tale, som du så skal holde på Uddannelsesdebatten fredag eftermiddag. Alle holder taler for et mindre publikum – og tre taler præsenteres igen i afslutningsdebatten.

Alt det praktiske

Du lander i Nørre Nissum sidst på eftermiddagen onsdag d. 25. september. Her får du sammen med Christian og de andre deltagere styr på overnatning og praktiske ting, så vi alle er klar til åbningen torsdag den 26. september kl. 9.00, hvor taler-forløbet sættes i gang.

Vi overnatter i klasselokaler, og du skal selv medbringe liggeunderlag/madras og sovepose. Der er adgang til bad og til svømmehal, hvis du vil have en morgendukkert. 

Forplejning er gratis under hele opholdet, og vi betaler selvfølgelig din transport. 

Torsdag aften er der netværkstapas, fællessang og koncert. 

Hvad forpligter du dig til?

Vi vil gerne møde dig og høre dine ideer (ganske kort – og meget gerne ufærdigt, råt og på ideplan) på et online intromøde tirsdag den 10. september kl. 16.00-17.00. Her vil du møde de andre deltagere og få en kort introduktion til jeres program på Uddannelsesdebatten. På intromødet er der også mulighed for at stille spørgsmål til forløbet.

Og så ses vi fysisk i Nørre Nissum onsdag den 25. september 2024 i løbet af eftermiddagen. Vi spiser aftensmad sammen og lærer hinanden at kende, inden vi starter taler-workshoppen torsdag morgen. Når I tager hjem fredag eftermiddag, har I lært en masse nyt, oplevet stemningen på et folkemøde om uddannelse og fået et bredt netværk.  

Tid: 25.-27. september 2024.

Sted: VIA University College Nørre Nissum, Svinget 5, 7620 Lemvig.

Har du spørgsmål? Skriv til Christian Bremer Hansen på cbha@via.dk. 


Vil du være med? Send os din ansøgning her