2020: Leg for livet

Svend Brinkmann, Helle Marie Skovbjerg, Marc Malmdorff, Helle Rabøl Hansen og mange flere gør dig klogere på legens væsen og uvæsen… Jimmi Holstebro og Per Vers samler pointerne op med hver deress spidse pen.

Keynotes 2020

Helle Marie Skovbjerg

Leg er en måde at spørge til livet på

Keynote speaker Helle Marie Skovbjerg, legeforsker og professor - og efterfølgende debat med Stefan Herman, Ellen Trane Nørby, Jacob Mark og Lakserytter i reflektionssofaen.
Portræt af Marc Malmdorf Andersen

På jagt efter legens overraskelser

Marc Malmdorff Andersen, phd og adjunkt ved Aarhus Universitet svarer på spørgsmålet: Hvorfor leger vi i det hele taget? Han tager blandt andet udgangspunkt i biologien, udviklingspsykologien og i den kognitive neurovidenskab, når han forfølger legens overraskelser.
Annemarie Thomas

Playing with creativity

Keynote-interview med amerikanske AnnMarie Thomas, University of St. Thomas. I samtale med Anja Bo folder hun fire centrale elementer i en mere legende tilgang til uddannelse ud.
Brinkmann og Tanggaard i dialog

Hvor går grænsen mellem leg og uddannelse – hvis den altså findes?

Se med, når Professor Svend Brinkmann og Professor Lene Tanggaard i legene dobbelt-keynote forholder sig kritisk til ideen om mere leg i uddannelsessystemet og selv afslører, hvordan de selv leger. 

Videns- og samtalesaloner 2020

Hvad gør legen ved os

Hvad gør legen ved os?

Fire forskere - og dermed fire perspektiver på, hvad legen gør ved os. Lyt med når Lars Geer Hammershøj, Helle Rabøl Hansen, Louise Klinge og Kjeld Fredens giver deres vurdering af legens betydning.
Jimi med online tegneskole

Online tegneskole

Jimi Holstebro giver en introduktion til tegning som legende, pædagogisk værktøj. Undervejs fortæller han, hvordan corona-nedluktning fik gang i tegneriet i hans eget køkken - og hvordan han involverede rigtig mange børn og forældre hjemme ved skærmene.
Unge ved puttemiddag

Når unge leger på kanten

Puttemiddage, baby-splashing og blå bøger, der er langt over stregen. Mød mobbeforsker Helle Rabøl Hansen og Stine Liv Johansen, legeforsker formand for Medierådet for børn og unge, når de ser bagom legens pæne rygte og præsenterer eksempler på legens onde og destruktive sider.
Sven Brinkman

Hjerne, krop og følelser i undervisningen

Professor Svend Brinkmann, Psykolog og forfatter Susan Hart og Gitte Sommer Harrits, prorektor i VIA, diskuterer, hvor i uddannelsessystemet vi tager vare på den følelsesmæssige udvikling, der er forudsætningen for, at elever og studerende kan udvikle disse emotionelle kompetencer? 
Unge ved rutschebane - et legende studieliv

Det legende studieliv

Uddannelse er ikke noget, der skal overstås, så det virkelige liv kan begynde. Men hvordan skaber vi et mere legende studieliv, hvor de unge kan trives og blive til nogen og ikke blot til noget...
Personer deltager i debat

Lad os invitere legen ind i skolen

Vi skal kunne måle og veje alt ting – og derfor er legen blev gjort til en pause og ikke et sted, hvor vi kan bruge vores nysgerrighed og lære. Men lad os anerkende legen og invitere den ind i skolen.
Tre personer debatterer- Flygel i baggrunden

Hvad kan vi lære af højskolen?

En samtale mellem filosof Anders Fogh Jensen, dekan ved læreruddannelsen i VIA Elsebeth Jensen og højskolelærerne Nanna Mortensen og Jonas Borgsøe.

Debatter 2020

Hvad er legens status i dagtilbud og grundskole

Stemmer fra praksis: Hvad er legens status i dagtilbud og grundskole?

Stemmer fra praksis - Debat om legens status i dagtilbud og grundskole med Elisa Rimpler, formand for BUPL, Thomas Gyldahl Petersen, Borgmester i Herlev, Dorte Lange, Næstformand i DLF og Esther Vyff, formand for danske skoleelever.
Pervers ved mikrofonen på scenen ved Uddannelsesdebatten

RapUp med Per Vers

PerVers skærer de vigtigste pointer fra torsdagens debat om leg i dagtilbud og grundskole ud til i en skæv og rytmisk improviseret rap.
Lakserytter og Aslak laver sofaskole ved Uddannelsesdebatten

Sofaskole for voksne

Lakserytter og Aslak Gottlieb fra Sofaskolen inviterer gæsten indenfor til en legende diskussion om, hvad vi lærte om legende undervisning under corona-nedlukningen. Mød blandt andre Lego-Fonden, CFU og DR Ultra-bit.
Legen i uddannelse

Hvorfor fan' skal vi lege på uddannelserne?

Debat om legens plads og betydning på ungdoms- og videregående uddannelser. Lyt med, når de vigtigste uddannelsespolitiske aktører diskuterer. 
Uddannelses- og Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen

Flyvende kageforme og modet til at fejle er gennemgående temaer i ministerens tale. Hun beder de unge om at vælge mere med hjertet – og huske på, at der er mange uddannelser, der kan føre til målet. 
Hødt & Holstebro

Jimi Holstebro og Frank Høedt laver visuelt referat af dagens debatter

Høedt & Holstebro samler de vigtigste pointer fra dagen debatter i et grafisk referat. Følg med, når de på en legende måde gengiver de vigtigste - og selv føjer lidt til...