Særligt til studerende på Uddannelsesdebatten

På Uddannelsesdebatten kombinerer vi stærke faglige input med sociale aktiviteter og festlige fællesskaber.
Lyt til faglige indlæg om bæredygtig udvikling, deltag i workshops og debatter, der matcher dine faglige interesser og inviterer din læsemakker på en øl i VIAs UNESCO-telt

Uddannelsesdebatten er et folkemøde, hvor alle er velkomne.
Som studerende har du også muligheden for at bidrage og blande dig i de mere end 20 debatter og i 15 workshops om bæredygtig udvikling i et uddannelsesperspektiv.

Se og orienter dig gerne i det samlede program for både torsdag og fredag ved at klikke videre nedenfor. 

Praktisk info til studerende

 • Kom i god tid. Du finder kort over festivalpladsen ved Informationen. Her kan du også se hvor debatter og workshops afvikles
 • På Festivalpladsen kan du købe mad og drikke i Streetfood-området. Betal med Mobilepay. Alternativt kan du handle i den lokale SPAR eller pizzariaet tæt på festivalpladsen.
 • Du kan købe øl i UNESCO-teltet og i Folketeltet. Betal med Mobilepay
 • Du kan ikke tilmelde dig bestemte workshops eller debatter på forhånd. Først til mølle-princippet gælder
 • I Gymnastiksal 2 streamer vi debatter fra Festsalen. Se med her, hvis Festsalen er fuld.
 • Under balkonen' ved Festsalen finder du vores bog- og vidensmarked. Du kan betale med Mobilepay.
 • Vi har indrettet et camp-område, hvor du kan overnatte i telt. Der er toilet- og badefaciliteter til campisterne i svømmehallen. 
 • Benyt toiletvognene på pladsen - og hjælp os med at holde pladsen pæn

UNESCO-teltet er særligt for studerende

UNESCO-teltet på Festivalpladsen er VIAs eget telt. Vi har indrettet teltet, så det særligt henvender sig til dig som studerende. Her har du og dine studiekammerater et mødested.

I UNESCO-teltet kan du tage en velfortjent og bæredygtig pause sammen med andre studerende. Her kan du undersøge, hvordan det føles at blive gammel ved at iføre dig vores aldringsdragt, være med når VIA-studerende optager podcast live fra teltet, eller kaste dig ud i at lave bæredygtige tekstiler på tøj-væven.

Du har også mulighed for at deltage i UNESCO-teltets planlagte workshops eller bare slappe af med en lokal specialøl i hånden, mens du omsætter din nye viden om bæredygtighed og verdensmål. Her ser du programmet i overskrifter. Læs mere i det samlede program

Program torsdag 

 • 13.00 – 14.30: Workshop: Fadøl & Fremtider. En workshop om unge og fremtiden... med smagsprøver
  VIAs Verdensmålsambassadører inviterer indenfor til quiz, smagsprøver og Verdensmål i børnehøjde.
 • 15.45 - 16.30: Oasen: Kom og prøv aldringsdragten og lav bæredygtige tekstiler
  Opleve, hvordan det føles at blive gammel, prøv kræfter med at lave bæredygtige tekstiler og møde spændende oplægsholdere i teltet. 
 • 18.00 – 21.30: Samtalesalon: Alt det vi ikke fik talt om…
  Mød dine medstuderende over en specialøl og tal om de vigtige perspektiver på bæredygtighed og verdensmål, som du ikke føler, at der har været nok fokus på i løbet af dagen.

Program fredag

 • 11.00 – 12.30: Workshop: Bæredygtig ledelse - hvad handler det om?
  På workshoppen præsenterer lektor Malene Bødker Leerberg og adjunkt Elsemarie Kappel Petersen forskellige konkrete bud på, hvad bæredygtig ledelse kan være. 
 • 13.30 - 14.15: Samtalesalon: Dimittender med bæredygtig profil til erhvervslivet - nu!
  Debatten undersøger, om der er et ’missing link’ mellem uddannelsernes måde at forstå og uddanne til bæredygtighed på - og de forventninger, som virksomhederne har til kandidaternes viden og kunnen?

Fortæl om dine oplevelser på Uddannelsesdebatten

Del billeder, oplevelser og forællinger fra dagen - og tag os på sociale medier. Så er du med til at udbrede kendskabet til Uddannelsesdebatten, som et fagligt folkemøde, der også er for studerende.

#uddannelsesdebatten #læredygtig #uddannelsetilbæredygtigfremtid