SESSIONS 5: LEG PÅ KANTEN

FREDAG 13:00-15.30

Tilmeld dig gratis online her.

13.00-13.45 Samtalesalon på scenen: Når de unge leger på kanten


Legebegrebet trækker et positivt spor efter sig. Men i denne samtale udfordrer vi legens privilegerede status - for hvad sker der, når legen indtager andre former og bliver skæv, mørk – og ond?

Gæsterne i sofaen kommer med perspektiver fra forskningen og hverdagsliv – og du får mulighed for at stille spørgsmål til dem.

  • - Helle Rabøl Hansen, phd., mobbeforsker og indehaver af RaboelResearch
    - Stine Liv Johansen, lektor og medieforsker, AU og formand for Medierådet for børn og unge

 

13.45-14.00: Eftermiddagspause
Fyld kaffe i din kop – vi er klar igen om lidt.

 

14.00-14.40: Workshops på scenen: Playjam – hvordan sætter vi legen i spil?

Vær med når Legetænketanken byder velkommen i det kreative legeværksted, hvor du udvikler og afprøver nye legekoncepter. På workshoppen undersøger vi både hvad der sker, når legen slippes løs for legens egen skyld - og hvordan legene kan omformes og fremme specifikke formål.

 

14.45-15.30: Hjerne, krop og følelser i undervisningen

Vores evne til at samarbejde og skrifte perspektiv er efterspurgte kompetencer i et moderne samfund. Men hvor i uddannelsessystemet tager vi vare på den følelsesmæssige udvikling, der er forudsætningen for, at elever og studerende kan udvikle disse emotionelle kompetencer? Har den kognitive udvikling forrang eller er der også plads til krop og følelser, når unge uddanner sig?

Vi inviterer hjerne, krop og følelser indenfor og undersøger om legens ’som-om-verden’ kan tilbyde alternative måder at erkende, lære og forstå verden på.

  • - Svend Brinkmann, professor, AAU
    - Susan Hart, psykolog, phd og forfatter
    - M.fl.